Saturday, September 1, 2012

Tatlı Tarifleri

Ocağımıza incir ağacı dikmeye meraklı ahçılar. Kadın programlarında yemek tarifleri veren aynı zamanda uygulamalı olarak yemekleri canlı yayında yapan ustaların yaptıkları , yemeklerin malzemeleri biraz lüksmü desem, pahalı mı desem bilemedim. 1 kilo pirzola, 1 kilo yağsız kuzu eti, dana bonfile istiyorlar yerine göre. İnsanların alım gücünü hiç düşünmeden hareket ediyorlar.

Ayda 700 lira maaşla çalışan bir adam, karısı 2 kişilik yemek yapsın diye 25-30 lirayı nasıl versin? Kira, fatura, yol masrafı, çocukların masrafı, derken elinde ne kalıyor ki? 2-3 günlük nafakasını sosyete ahçılarının tarifi için versinler.


Valla insanlarla dalga geçiyorlar. Tatlı tarifleri, yemeklere göre biraz daha insaflı. İçinde et, balık, pirzola olmadığı için daha az masraflı geliyor. Evinizde her zaman bulunan Un, Şeker, bir kaç yumurta ve 1 liralık vanilya ve kabartma tozu ile güzel bir tatlı yapabilirsiniz. Tatlı tariflerini, gazete, dergi ve internette bulabilirsiniz. Malzemeleri ucuz dediğiniz, her tatlı tarifini bir kenara yazarak not ederek, defalarca yapabilir, misafirlerinize ve ailenize ikramlarda bulunabilirsiniz.


Çok Okunanlar:






Bu yazı 50 kişi tarafından ilgi ve alaka ile takip edildi, tekrar bekleriz...

Bu yazı Tatlı Tarifleri kategorisine, tatlı çeşitleri, Tatlı tarifi video izle, Tatlı tarifleri, Ucuz tatlılar etiketleri ile 5N1K tarafından yazılmıştır. yer imlerinize ekleyin.

No comments:

Post a Comment