Sunday, September 2, 2012

Yesil mercimekli bulgur pilavi




es selamü aleyküm dostlar hayirli geceler olsun

gece gece sizlere pilav  tarifi vermeye geldim .diyeceksiniz ne pilavi? dün kizimin istegi üzerine yaptim .elbet sizlerede verécegim tarifi hadi buyrun

malzeme

yarim cay bardagindan biraz fazla sivi yag

1 kahve kasigi dolusu tereyag

1,5 su bardagi bulgur

250 gr haslanmis haliyle yesil mercimek

1 kahve kasigi dolusu kurutulmus sogan tozu

yarim cay kasigi karabiber

2,5 su bardagi tavuk suyu 

tuz





tencereye sivi yagi koyup isitin icersine tereyagini birakin


eriyip köprünce icersine ,


yikamadan bulguru ekleyin üzerine sogan tozunu ve karabiberi koyup


 yaklasik bir iki dakika kavurun






haslayip süzdügünüz yesil mercimegi (yukarida belirttigim gibi hasladiktan sonra ölcün


 haslanmis hali 250 gr olmali ) bulgura ekleyin tuzunu ve dilerseniz biraz daha karabiber ekleyin bir iki kez daha karisitirdiktan sonra






suyunu ilave edin kapagini kapatip orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirin






ocagin altini kapatin kapagina bir iki kat kagit havlu koyup kapagini kapatip yaklasik 15 dakika demlendirin






yaninda ister anne tursusu, yada dilerseniz cacik buhari üzerinde sicak sicak servise sunun

afiyet olsun dualariniza talibim dostlar

No comments:

Post a Comment