gece gece sizlere pilav tarifi vermeye geldim .diyeceksiniz ne pilavi? dün kizimin istegi üzerine yaptim .elbet sizlerede verécegim tarifi hadi buyrun
malzeme
yarim cay bardagindan biraz fazla sivi yag
1 kahve kasigi dolusu tereyag
1,5 su bardagi bulgur
250 gr haslanmis haliyle yesil mercimek
1 kahve kasigi dolusu kurutulmus sogan tozu
yarim cay kasigi karabiber
2,5 su bardagi tavuk suyu
tuz
tencereye sivi yagi koyup isitin icersine tereyagini birakin
eriyip köprünce icersine ,
yikamadan bulguru ekleyin üzerine sogan tozunu ve karabiberi koyup
yaklasik bir iki dakika kavurun
haslayip süzdügünüz yesil mercimegi (yukarida belirttigim gibi hasladiktan sonra ölcün
haslanmis hali 250 gr olmali ) bulgura ekleyin tuzunu ve dilerseniz biraz daha karabiber ekleyin bir iki kez daha karisitirdiktan sonra
suyunu ilave edin kapagini kapatip orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirin
ocagin altini kapatin kapagina bir iki kat kagit havlu koyup kapagini kapatip yaklasik 15 dakika demlendirin
yaninda ister anne tursusu, yada dilerseniz cacik buhari üzerinde sicak sicak servise sunun
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
No comments:
Post a Comment