Wednesday, March 21, 2012

PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ / Oktay Usta Yemek Tarifleri








2 adet yumurta

1 su b. sıvı yağ

1 su b. yoğurt

2.5 su b. un

4 patates

2 soğan

1 tutam maydonoz

1 kase peynir

50 gr.kaşar peyniri

1p. kabartma tozu

tuz,kekik,nane, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Önce sıvıları yani yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın.üzerine ufalanmış beyaz peyniri, küp doğranmış patatesleri, maydanozu,soğanı ekleyip karıştırın. ununu ekleyin.Kabartma tozunu, tuz ve baharatları da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına boşaltın.20 dakika 170 derecelik fırında piştikten sonra kaşar peyniri rendesini üzerine serpip 5 dakika daha fırında tutun. Dilim dilim keserek ılık servis yapın. Sıcak sıcak Afiyet olsun...


Bu model hakkinda daha detayli model gorebileceginiz kaliteli bir web sitesi : yalanci igne oyasi modelicok dikkat edilmezse igne oyasi orneginden ayirmak zor

No comments:

Post a Comment