Monday, February 27, 2012

ETLİ TAZE SEBZELER


ETLİ TAZE SEBZELER



(Fasulye, bezelye, barbunya, türlü)



MALZEMELER:



-1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. fasulye, bamya, kabak, patlıcan)



-250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası)



-1,5 çorba kaşığı yağ



-2 soğan



-2 domates veya bir kaşık salça



-1- 2 sivri biber



-Tuz



YAPILIŞI:



1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.



2- Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.



3- Su (2 -3 bardak) konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir.



4- Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5- 10 dakika kavrulur.



5- Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)



6- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.



Not: Bamya pişirilirken sebzeyi et ile kavurmadan suyunu, limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.

No comments:

Post a Comment