Wednesday, July 4, 2012

Kuru Baklava Tarifi













Kuru Baklava
MALZEMELER

3 tane baklavalık hazır yufka

3 yemek kaşığı erimiş tereyağ

4-5  yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık

4-5 yemek kaşığı şeker

üzeri için; pudra şekeri

YAPILIŞI

Birinci yufka tezgaha yayılıp üzerine tereyağ sürülür, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü yufka da en üste serilirek üzeri yağlanır. Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde  tahin, ceviz ve şeker ayrı ayrı serpilir. Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, verevine olarak baklava dilimi şeklinde kesilir. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilerek üzerlerine erimiş tereyağ sürülür. 160 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. ( aynı tarifi iç harcını her bir yufka arasına serperek yapabilirsiniz )

No comments:

Post a Comment