Monday, July 23, 2012

Fırında Patates Tarifi

Frnda Patates Tarifi


Malzemeler:
2 kg patates (Kişi sayısına göre miktarı azaltılıp arttırılabilir)
Zeytin yağı
Taze fesleğen
Karabiber ve pulbiber


Sponsorlu Bağlantılar

Hazırlanışı:
Fırında patateslerin çıtır çıtır olabilmesi için ilk olarak fırınınızın sıcaklığını 250 dereceye getirmeniz gerekmektedir. Yemeği yiyecek kişi sayısına göre ayarladığınız patateslerinizi kabuğunu soymadan iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan pişireceğiniz patateslerinizin lezzeti daha farklı olacaktır. Bizim önerimiz patatesleri fırçalayarak üzerlerindeki kirden ve topraktan arındırmanız yönünde. Bu sayede patateslerinizin su ile gitmeyen pislikleri üzerinden dökülerek daha temiz hale gelecektir. Bu adımdan sonra yıkamanız patateslerin tam anlamıyla temizlenmesi anlamına gelir. Fırına koyacağınız tepsininin yüzeyine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerine dizin. Patateslerin üzerine sızma zeytin yağı, tuz, karabiber ve taze fesleğen serperek lezzetine doyum olmayacak bir hale getirebilirsiniz. Kendi damak tadınıza göre ve acılık ayarı için patateslerin üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz. Fırınınızın sıcaklık durumuna ve patateslerin boyutlarına göre 20 – 30 dakika pişirin. Patateslerin dış renginde altın rengini gördüğünüzde piştiğini anlayacaksınız. Bıçakla veya çatalla patatesleri kontrol edebilir ve piştiğinde servis yapabilirsiniz.



22 Temmuz 2012 tarihinde yazılmış.

No comments:

Post a Comment